youstice li ofereix una solució online als problemes que pot trobar-se com a consumidor en les seves transaccions de comerç electrònic.

Sense moure de casa, aquesta plataforma multinacional i multilingüe li permet presentar les seves queixes directament a través del web del comerciant sense haver de preocupar si és diferent la llengua que fan servir o si no estan en el mateix país.

Si la seva queixa no ha trobat una resposta satisfactòria del comerciant, no haurà de omplir complexos formularis que triguen mesos a resoldre, en té prou amb elevar una reclamació on line que culminarà amb la resolució d’un neutral d’ad cordis aliè al comerciant i al youstice.

Tot el procediment està regulat per proporcionar-li una resposta ràpida i certa en el termini màxim de 15 dies.

Vostè té dret a saber a què atenir-sense demores inútils ni tràmits enutjosos.

          (Si desitja realitzar una prova gratuïtament premi sobre la imatge inferior)

Youstice_logo_horiz_violet

ad cordis s’ha constituït de manera estable com una entitat de resolució alternativa de disputes en línia (RDL)

Les reclamacions en matèria de E.Commerce que per la seva pròpia iniciativa formulin els consumidors a través de youstice quan les seves queixes no hagin estat prèviament ateses es resoldran amb imparcialitat i transparència pels neutrals que integren el RDL de ad cordis.

 ad cordis, vol ser un referent nacional en matèria d’ODR de consum

logoYousticebook adcordis.CDRPROMÒVEM LA CONCORDIA

Feu clic aquí per explicar-nos el seu cas i li contestarem sense compromís. Per provar youstice gratuïtament premi sobre el logo de youstice